Δευτέρα, 8 Ιουνίου 2015

Ώρα για μπανανόψωμο...(aka bananabread)!!!!!

Σάββατο βράδυ:Φανταστείτε σκηνικό....Η Κατερίνα είναι στην γιαγιά της και το ζεύγος ετοιμάζεται να δειπνήσει με ησυχία...κεριά, χαλαρή μουσική, κρασάκι και όμορφες συζητήσεις.....
Και κάπου εκεί ξυπνάς από το όνειρο και συνειδητοποιείς ότι :
Η Κατερίνα είναι όντως στην γιαγιά της, ο hubby θέλει οπωσδήποτε να δει τον τελικό του ποδοσφαίρου....Εσύ βαριέσαι αφόρητα και τριγυρνάς σαν την σβούρα μέσα στο σπίτι ( η αλήθεια είναι ότι τελικά όσο και να νιώθω μερικές φορές την ανάγκη να μείνουμε τα 2 μας, μου λείπει πολύ το νεραιδάκι μου....) ώσπου στις 23.00 μ.μ. πέφτει το μάτι σου σε κάτι ώριμες μπανάνες που την επόμενη - πιθανόν - να μην τρώγονται.....Και τότε αποφασίζεις να φτιάξεις γλυκό!!! Έκπληξη για το κοριτσάκι σου που θα το παραλάβεις την επόμενη από την γιαγιά...!!!

Και φυσικά τι άλλο μπορείς να κάνεις με ώριμες μπανάνες εκτός από bananabread;;;;;;
Έψαξα το "τεφτέρι" μου και βρήκα την αγαπημένη συνταγή της θείας από την Αμερική (και όχι από το Σικάγο...!!!), μιας και γι αυτούς αποτελεί ένα πολύ αγαπημένο τους "γλυκό".

Όσο για τα υλικά;;Νομίζω ότι όλα τα έχουμε στην κουζίνα μας οι νοικοκυρούλες! 
Για ρίξτε μια ματιά....





  • 1 1/2 φλυτζάνι τσαγιού ζάχαρη
  • 1/2 φλυτζάνι τσαγιού αραβοσιτέλαιο
  • 1 αυγό

Χτυπάς τα παραπάνω υλικά (μέχρι να αφρατέψει το μείγμα) και μετά προσθέτεις:

  • 4 κουταλιές της σούπας γιαούρτι
  • 1 κουταλιά του γλυκού σόδα
  • 1 κουταλιά του γλυκού baking
  • 1/2 κουταλιά του γλυκού αλάτι 
  • 2 φλυτζάνια τσαγιού αλεύρι (1 κανονικό & 1 φαρίνα)
  • 4-5 ώριμες μπανάνες
Αφού χτυπηθούν όλα τα υλικά αρκετά, προσθέτω τις μπανάνες (αφού τις έχω κόψει πρώτα σε ροδέλες)  και συνεχίζω το χτύπημα για 1 λεπτό.

Τοποθετώ το μείγμα σε βουτυρωμένο - αλευρωμένο ταψί και ψήνω στους 180οC για 40-60 λεπτά.

Έκανα και την τσαχπινιά μου!!
Αυτήν την φορά πρόσθεσα στο μείγμα μου και λίγο τρούφα σοκολάτας, η οποία έλιωσε με το ψήσιμο....και καταλαβαίνετε την γεύση.... άλλωστε ποιος δεν αγαπάει τον συνδυασμό μπανάνα-σοκολάτα;;;;

Έτοιμο για ψήσιμο!!!
Όσο για την μυρωδιά;; Δεν μπορώ να σας την περιγράψω....όσες όμως δοκιμάσετε την συνταγή θα με θυμηθείτε!!

1 ώρα μετά....

Έτοιμο για σερβίρισμα!!!
Η θεία μου πάντα φτιάχνει και γλάσο και το περιχύνει...Εγώ όμως το σερβίρω ή σκέτο ή με ζάχαρη άχνη (την οποία πασπαλίζω εκείνη την στιγμή για να μην ξεραίνεται) ή (για όσους δεν κάνουν δίαιτα!) με παγωτό βανίλια...!!!!!

Κόλααααασηηηη σου λέω!!!!!

Καλή επιτυχία σε όσες το επιχειρήσετε και καλές απολαύσεις χωρίς ενοχές!!!!!!

ΥΓ. Περιττό να σας πω ότι Κυριακή απόγευμα είχαν μείνει 2 κομμάτια!!!!!!!!!!!









12 σχόλια:

  1. Κόλαση κόλαση!!!! Ας καούμε δεν μας νοιάζει!!! Κλέβω τη συνταγή!!! Μάλλον θα μπανανιασω αυτό το μήνα!!!! Χάχα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαχαχα.....Να σαι καλά βρε κορίτσι μου...με έκανες και γέλασα!!!!
      Θα τρελαθείς σου λέωωωω!!!Και σε 10 λεπτά το έχεις φτιάξει!
      Καλή επιτυχία και περιμένω εντυπώσεις!!!Φιλιά!

      Διαγραφή
  2. Ωραία η συνταγή σου Ελένη, προσωπικά τη βρίσκω και πρωτότυπη μιας και την ακούω για πρώτη φορά...χιχιχι Σημειώνεται και στο δικό μου τεφτέρι λοιπόν...φιλάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στην Αμερική το φτιάχνουν πολύ συχνά! Είναι πανεύκολο και πεντανόστιμο...αν το δοκιμάσεις, θα τρελαθείς και εσύ και τα αγόρια σου! Φιλιά

      Διαγραφή
  3. Νιαμ νιαμ!!! Να βάλω και λίγη μερέντα από πάνω;; Την κρατάω τη συνταγή!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό για την μερέντα τώρα γιατί το είπες;;;;Δεν με λυπάσαι καλοκαιριάτικα;;;Χαχαχα....Ωραία ιδέα πάντως μου έδωσες....!!!

      Διαγραφή
  4. Πεντανόστιμο φαίνεται το banana bread σου. Πρώτη φορά το ακούω, Έλενα. Η εκδοχή του με παγωτό βανίλια ή καϊμάκι (που έχει λιγότερες θερμίδες) είναι όλα τα λεφτά!!! Ας αφήσουμε τα γλάσα και τις άχνες καλοκαίρι που έρχεται. Ό,τι μπορούμε να κόψουμε από θερμίδες, ας κόψουμε. Οπότε μια χαρά κάνεις που δεν ακολουθείς το παράδειγμα της θείας.
    Φιλιά

    P.S. Σου πετάω ένα τρουφάκι, ρίξε μία φέτα banana bread :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Την έπιασες την μπανανο-φέτα;;;;Γιατί εμένα το τρουφάκι μου ξέφυγε!Πέτα άλλο ένα!!!
      Καϊμάκι εεεε:;;Ωραία ιδέα και αυτή!!!!Είναι πολύ νόστιμο Ασπασία μου...είμαι σίγουρη ότι αν το δοκιμάσετε θα το φτιάχνετε συχνά!! Την καλημέρα μου!

      Διαγραφή
  5. Τι ωραία ιδέα!!!! Εκχώρηση και εγώ κάτι ώριμες μπανανούλες και θα φτιάξω το απόγευμα τη συνταγή της θείας!!! Φιλιά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Περιμένω εντυπώσεις λοιπόν!!! Καλημέρα!

      Διαγραφή
  6. Το έφτιαξα! Δεν φουσκώνει πολύ, ε; Πεντανόστιμο έγινε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και που να το φας με παγωτό! Εμείς μία που το φτιάχνουμε και μία που το τρώμε!Δεν μένει ούτε για 2 μέρες σπίτι!
      όχι, δεν φουσκώνει σαν το κέικ!
      Χαίρομαι που δοκίμασες την συνταγή! Την καλημέρα μου!

      Διαγραφή