Παρασκευή 19 Ιουνίου 2015

Το δικό μας χταποδάκι!

Το δικό μας χταποδάκι δεν έγινε ούτε ψητό, ούτε ξυδάτο δυστυχώς!!!!Να μου πεις ο πεινασμένος καρβέλια ονειρεύεται...αλλά τι να κάνουμε...λίγο το καλοκαιράκι, λίγο η ανάγκη για θάλασσα-ταβερνούλες-ξεκούραση κτλ....με κάνουν να ονειρεύομαι!!!

Προ ημερών, που λέτε, η μικρή μου είχε στον βρεφονηπιακό την καλοκαιρινή της γιορτή (η 1η μας!!!!- μεγάλο καμάρι η μαμά κουκουβάγια!) και το θέμα ήταν η θάλασσα και τα ναυτάκια της. Οι δασκάλες ετοίμασαν (εκτός από τα υπέροχα σκετσάκια και τραγουδάκια) τα κατάλληλα υλικά ώστε μετά το πέρας της εκδήλωσης μαμάδες και παιδιά να κάνουμε μία καλοκαιρινή κατασκευή!!!
Η ιδέα με ενθουσίασε πολύ!!!
Αφήστε δε που με απλά και οικονομικά υλικά (κάποια μπορεί να τα έχουμε ήδη σπίτι μας), περάσαμε μία άκρως δημιουργική ώρα με τα μικράκια μας!

Το concept ήταν η κατασκευή ενός χταποδιού στο βυθό.
Πάμε να ξεκινήσουμε παρέα;;;


Παίρνουμε ένα κομμάτι φελιζόλ και απλώνουμε πάνω του κόλλα για χειροτεχνίες. Στην συνέχεια ρίχνουμε γαλάζια άμμο και λίγο μπλε glitter (έτσι για εφέ!) έτσι ώστε να καλυφθεί το μεγαλύτερο μέρος του και να μας παραπέμπει στην θάλασσα-βυθό.




Μετά παίρνουμε την μπάλα από φελιζόλ (την οποία προηγουμένως έχουμε βάψει στο κατάλληλο χρώμα - εμάς μας τις είχανε φτιάξει οι δασκάλες από πριν για να μην χάνουμε χρόνο) την καρφώνουμε σε μία οδοντογλυφίδα και τοποθετούμε γύρω γύρω τα πλοκάμια του χταποδιού, όπως βλέπετε εδώ:

Ένα αόμματο χταπόδι!!!!! 
Καρφώνουμε το χταπόδι μας στο φελιζόλ και αρχίζουμε να διπλώνουμε ακανόνιστα τα πλοκάμια του. Του κολλάμε μάτια...

Κάτι πάει να γίνει....εεε;;
Mύτη (η δική μας έπεφτε βέβαια συνέχεια...αλλά η προσπάθεια μετράει!!) και στόμα.... .

Ούτε ο πινόκιο - χταπόδης να ήταν!!!
Στο τέλος προσθέτουμε λίγη κόλλα στα πλοκάμια και τοποθετούμε με προσοχή πάνω τους πούλιες...Βέβαια μας έπεσαν και πολλές πάνω στον βυθό αλλά με λίγη φαντασία...παραπέμπουν σε κοράλλια ή κοχύλια... Βάλαμε φούξια κοχύλια και λίγα φύκια (από το ίδιο υλικό που ήταν και τα πλοκάμια #δενξέρωπώςτολένε) και .......έτοιμο το έργο τέχνης μας!!!!

Φανταστικό έτσι;;;

Νομίζω ότι δεν υπήρξε μανούλα και παιδάκι που να μην το ευχαριστήθηκε! Και μου "φύτρωσαν" άπειρες νέες ιδέες για το πώς μπορούμε να περνάμε τις ώρες μας με το Κατανάκι μου δημιουργικά και ευχάριστα!

Το χταποδάκι μας βρήκε την θέση του στο play room αφού στόλισε την βιβλιοθήκη μας!!!!

Άντε βρε και καλό μας καλοκαίρι!!!!

Φιλιά,

Έλενα 

υ.γ. Αλήθεια πώς σας φάνηκε η ιδέα;;;Έχετε κάνει κάτι παρόμοιο με τα παιδάκια σας;
(btw όλα τα υλικά τα βρήκα στο γνωστό παιχνιδοκατάστημα σε πολύ χαμηλές τιμές και η
κάθε συσκευασία περιλαμβάνει πολλά κομμάτια για πολλές κατασκευές! Όρεξη και φαντασία να υπάρχει μόνο).










4 σχόλια:

  1. Υπέροχη η κατασκευή σας! Σούπερ καλοκαιρινή! Άσε που μου άνοιξε η όρεξη για χταποδάκι στα κάρβουνα...μμμμ! Καλό απόγευμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστούμε!!!!Χαχα...κ ο άντρας μου όση ώρα δημιουργούσαμε αυτό μονολογούσε....και έκανε σχόλια του τύπου: " άντε πάω να βάλω κάρβουνα" κτλ...!!!

      Διαγραφή
  2. καλη προοδο αρχικα στην κατανα σου και συνεχισε να εισαι μαμα κουκουβαγια κανει καλο σε εμας να σε διαβαζουμε maria by beautyharmonyblog

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να είσαι καλά Μαρία μου!!! Μου δίνει πολλές λαβές η μικρή μου για να είμαι μαμά κουκουβά!!!!!Φιλιά πολλά!

      Διαγραφή