Τρίτη 16 Ιουνίου 2015

Playtime: Εδώ παπί, εκεί παπί...πού είναι το παπί;;

Τις τελευταίες μέρες οι επισκέψεις μας στην κούνια και στον παιδότοπο έχουν περιοριστεί αρκετά λόγω ζέστης....έτσι προσπαθώ να βρω καθημερινά λύσεις για να απασχολήσω τον μικρό μου ταλιμπάν (aka Κατερίνα).
Xαζεύοντας προ ημερών σε διάφορα ξένα και ελληνικά blogs για να πάρω καμιά ιδέα δημιουργικής απασχόλησης,έπεσα πάλι στο ουράνιο τόξο της Ελπίδας (είχα τρελαθεί εξ αρχής!!) http://twoboysandhope.blogspot.gr/2014/05/blog-post_28.html και αποφάσισα να δοκιμάσω την τύχη μου!!!Διαβάζοντας την ανάρτησή της, ήδη το μυαλό μου είχε σκεφτεί ένα σωρό διαφορετικά παιχνίδια που θα μπορούσαν να κεντρίσουν το ενδιαφέρον της Κατάνας μου!
Χωρίς να το πολυσκεφτώ έτρεξα στο κοντινό μας σούπερ μάρκετ για να προμηθευτώ μπόλικο ρύζι (τα υπόλοιπα - ξύδι και χρώματα ζαχαροπλαστικής τα είχαμε!) και με την βοήθεια της μικρής μου φτιάξαμε και εμείς το δικό μας ουράνιο τόξο (με μόνο 3 χρώματα βέβαια..):

Βήμα #1 - Συλλέξαμε τα υλικά μας.



Βήμα #2 - Μοιράσαμε το ρύζι σε σακουλάκια.

Η καλύτερη βοηθός!!

Βήμα #3 - Προσθέσαμε το ξύδι και το χρώμα ζαχαροπλαστικής και ανακατέψαμε πολύ (βάλτε γάντια μιας χρήσης-στην αρχή που το έκανα με γυμνά χέρια έγινα χάλια!). Στην συνέχεια το αφήσαμε όλη την νύχτα στο μπαλκόνι να στεγνώσει για να μπορέσουμε να παίξουμε την επόμενη.

Λίγο χρώμα στην ζωή μας!
Εν τω μεταξύ, στην τελευταία μας βόλτα στο γνωστό πολυκατάστημα, είχαμε προμηθευτεί πολλά παπάκια. Ευκαιρία να τα αξιοποιήσουμε! Αφού δεν είχαμε ψάρια, να ψαρέψουμε, θα "ψαρεύαμε" παπάκια!!!!! Τα έβαλα σε μία μεγάλη λεκάνη, έστρωσα ένα πρόχειρο πανί κάτω για να μην πάθω καμία κρίση με τα χυμένα ρύζια και έδωσα στην μικρή μία σέσουλα, ένα σουρωτήρι και ένα μικρό μπολ!


Έτοιμο το ουράνιο τόξο μας! Ώρα για παιχνίδι!!
Το παιχνίδι είχε ως εξής: H Κατερίνα έπρεπε να ανακατεύει το ουράνιο τόξο της με την σέσουλα με σκοπό να βρει τα κρυμμένα παπιά (πού είναι τα παπάκια οέο, οέο;;;). Αφού τα έβρισκε έπρεπε να τα "σουρώσει" από τα ρύζια με το σουρωτήρι και να τα αδειάσει στο μπολ της!!!

Ψάξε, ψάξε δεν θα με βρεις...δεν θα με βρεις...πα πα πα...
Η χαρά της κόρης μου δεν περιγραφόταν...Ήταν το 1ο παιχνίδι με το οποίο ασχολήθηκε ώρες ολόκληρες...και ακόμα και τώρα -τόσες μέρες μετά- με το που θα μπούμε σπίτι θα με ρωτήσει αν μπορεί να παίξει με το ρύζι! Φανταστείτε ότι την 1η μέρα που το φτιάξαμε, παίξαμε όλη η οικογένεια μαζί για 2 ώρες...ούτε εμείς δεν ξεκολλούσαμε...!!!
Από τότε έχουμε κάνει πολλά παιχνίδια με το ουράνιο τόξο μας, τα οποία θα σας τα δείξω σε επόμενες αναρτήσεις!

Πραγματικά δοκιμάστε το! Θα ενθουσιαστείτε! Άλλωστε ποιος δεν χρειάζεται λίγο χρώμα στην ζωή του;;;;

Σας φιλώ!






















8 σχόλια:

  1. τι ωραια!! χαιρομαι πολυ που σας αρεσε!! <3 πολλα φιλια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εγώ να δεις πόσο χάρηκα που επιτέλους ασχολήθηκε πολύ ώρα με κάτι!!!! Έχουμε παίξει άπειρα παιχνίδια!!!! Σε λίγες μέρες θα έχει και νέα ανάρτηση!
      Tnx for the inspiration!

      Διαγραφή
  2. Τι ωραίο και πρωτότυπο παιχνίδι.. Μπράβο σας Έλενα και Ελπίδα!!!! Θα το δοκιμάσω με την ευχή η κόρη μου να κάτσει έστω μισή ώρα!!!! Χάχα!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εγώ ήμουν πεπεισμένη ότι πάνω από 5 λεπτά δεν θα ασχοληθεί....αλλά έχει φάει κόλλημα λέμε!!!!Παίζει με τις ώρες....και το καλύτερο;;;Παίζει και μόνη της χωρίς να με θέλει δίπλα της για παρέα!!!!

      Διαγραφή
  3. Μα είναι φανταστικό αυτό το ρυζο-ουράνιο τόξο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Bravo σας με την πολύχρωμη ιδέα!!!!! Χρειαζόμαστε το χρώμα και την ωραία απασχόληση!!!!! Σούπερ ιδέα!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό σκέφτηκα και εγώ!Λίγο χρώμα και διασκέδαση στην ζωή μας!

      Διαγραφή